június 23

2 hozzászólás

Ti küldtétek #3

Készítettem egy újabb válogatást a képeitekből, egyrészt azért, mert rég volt már ilyen, másrészt pedig azért, mert mostanában nem sok képet osztottatok meg, így ezzel is szeretnélek titeket arra bátorítani, hogy továbbra is küldjétek a szuper fotókat. 

Annyiban kivételt tettem a korábbiakhoz képest, hogy egy embertől nem feltétlenül csak egy képet osztok meg. Van, ahol megkívánja, hogy egymást mellett legyenek a fotók, és van, ahol egyzerűen csak nem tudtam dönteni, melyik legyen.

Kaposi Judit

Ennél fotónál nemcsak a témát találta meg jó szemmel a fotós, de a fényeket is ügyesen használta. Tetszik, ahogy a sötét háttéren a gombák fejére esik a fény, ettől kicsit olyan, mintha világítanának, egészen varázslatos lesz tőle a fotó. A fekete-fehér is jó választás, hangsúlyosabbá teszi a fényeket, a sötét tónusokat és a közöttük lévő kontrasztot. Illetve az is tetszik, ahogy balról jobbra egyre magasabbak a gombák, ráadásul pont hárman vannak, ami szintén szerencsés választás a kompozíciót illetően. Nagyon szép, hangulatos fotó, gratula a készítőjének!

Paraszkay Sára

Az egyik dolog, amit szeretek a fotózásban, hogy sokszor megköveteli tőlünk, hogy nagyobb figyelemmel legyünk a világra, és az olyan helyeken is megtaláljuk a jó témákat, ahol látszólag nincs semmi érdekes. Eredetileg ez fogott meg a fotózásban, ezért kezdetben szinte csak olyan képeket készítettem, amin az apró részleteket ragadtam meg és nagyítottam fel. Azokat, amelyek mellett észrevétlenül elmentünk volna. Ez a fotó is pontosan ezt teszi, és talán ez az, ami miatt annyira megtetszett. A keretet talán elhagytam volna, de ez már ízlés kérdése, így is egy nagyon jó fotó, ami megmutatja, hogy ha elég figyelmesek vagyunk, bárhol megtalálhatjuk azokat az apró részleteket, amiről érdemes lehet egy képet készíteni.

Klampeczki János

Ilyen képet talán már sokszor láttam, de ezt most mégis úgy éreztem, hogy be kell raknom a válogatásba. Egyrészt azért, mert jó példa a szimmetrikus, precíz kompozícióra, másrészt az is nagyon szembetűnő, ahogy a világos és sötét részek váltakoznak a képen. Középen egy függőleges, fehér vonal egyértelműen két részre osztja a képet, jobb oldalt egy sötét, bal oldalt pedig egy világosabb részre tagolva azt. A jobb oldali, sötét rész közepén pedig egy világos sáv húzódik, aminek a párja szintén megtalálható a másik oldalon. Emiatt tetszik nagyon ez a kép, színesben biztosan nem működne ilyen jól. És akkor sem, ha kicsit más szögből lett volna fotózva.

Farkas Erzsébet

Itt gondoltam úgy, hogy érdemes lehet együtt megosztani a képeket, mert külön-külön talán egyik sem olyan nagy szám, ugyanakkor ha egy sorozatként tekintük rájuk, rögtön látszik, hogy van egy határozott stílus, amit követnek. Mindegyik képen egy egyszerű, letisztult háttéren van valamilyen hétköznapi, apró, ugyanakkor érdekes téma. A színviláguk is mutatós, és jól passzolnak egymáshoz. Több kép is tartozott még hozzájuk egyébként, de nem akartam elárasztani velük a bejegyzést, gondoltam három épp elegendő, hogy szemléltessem a dolgot. Nagyon tanulságos eset ez arra, hogy ha képes vagy egy saját stílust kialakítani, ami átfogja és együttesen jellemzi a képeid, az már önmagában értékes lehet. Látszik rajtuk, hogy tudatosan készültek, és megvan az a bizonyos dolog, ami megragadja a fotós figyelmét. 

Deák Kamilla

Első ránézésre talán ez sem tűnik egy kifejezetten erős képnek, mégis bőven van benne mit dícsérni. Egyrészt nagyon tetszik a háttér színe, ahogyan a meleg, narancssárga rész lassan átmegy a hidegebb, kékes árnyalatba. Emellett a kompozíciót is kimondottan jónak tartom, a villanyoszlopok elhelyezése a kép szélein, valamint középen lévő kis csík (repülő) egy egészen mutatós, kiegyensúlyozott kompozíciót ad. A negatív tér használata is tetszik, bőven maradt még hely az égboltnak a kép tetején, ami egyben a repülő irányát is hangsúlyosabbá teszi. Összességében egy nagyon hangulatos fotó ez, amiben habár nincs semmi különös, mégis így jó, ahogy van. 

Kaposi Judit

Maga a fotó itt tulajdonképpen "csak" egy minta, de ha jobban megnézzük, egy egészen érdekes téma is egyben. Habár nem egészen mondanám absztraktnak, mégis talán ahhoz áll a legközelebb, és jól látszik belőle, hogy egy egyszerű, ismétlődő mintából is kihozhatunk egy kifejezetten mutatós fotót. A feke-fehér is jó döntés volt, mert valószínűleg amúgy sem volt sok szín a képen. Szuperjó!

Klampeczki János

Kicsit olyan ez a kép, mintha egy Tarr Béla filmnek látnánk valamelyik képkockáját. Elképesztően jó a köd, a biciklis, a bicikli lámpája, a vezetővonalak, a távolban eltűnő villanyoszlopok... egy szóval minden. Nagyon jól passzol a ködös, fekete-fehér képi világhoz, hogy mindössze egy szereplője van a képnek, és habár nem tudjuk őt pontosan kivenni, a vezetővonalaknak és kompozíciónak köszönhetően mégis ő a figyelem középpontja. Tényleg egészen filmes hangulata lett ennek a fotónak, ami nálam nagy pluszpont, ezért egyértelműen ez a kedvencem ebből a válogatásból. Gratula a fotósnak!

Smid Viktória

Végezetül pedig jöjjön egy egyszerű, ám szintén nagyon tanulságos és több szempontból szuper fotó. A kép témája itt egészen kicsi, mégis azonnal tudjuk, hova kell nézni, mert az alapból sötét, színeket alig tartalmazó környezetben a kirívó, fehér színével könnyedén felhívja magára a figyelmet. Külön tetszik, hogy pont a ház melletti fáknak van a legvilágosabb színe a képen, ami szintén ráerősít arra, melyik a lényeges pontja a fotónak. Nagyon jó példa ez arra, hogyan használhatjuk a színeket és a kontrasztot a figyelem vezetésére, így pedig már az sem jelenthet problémát, ha csak egy egészen kicsi témánk van a képen.

Ha szívesen olvasnátok még ilyen bejegyzéseket, arra kérlek titeket, hogy osszatok meg velem minél több fotót. Ezt legegyszerűbben a fórum adott topikjában tudjátok megtenni, ami azért is kézenfekvő, mert így nemcsak én, hanem mindneki láthatja a fotókat. Persze ha nem szeretnéd nyilvánosan megosztani, ezen az oldalon is el tudod küldeni a képeid. Remélem, minél több szuper fotót kapok majd tőletek, amikből sok ehhez hasonló bejegyzés születhet még.

Szóval hajrá! 🙂 Jó fotózást, várom a képeket!


További bejegyzések

Filmajánlók fotósoknak #2
Fotók a kertből
  • Nagyon szépen köszönöm az elismerő szavakat, hogy két képem is kiválasztásra került és hogy az enyém lett a válogatás kedvenc képe is!! Remélem találkozunk még… 🙂

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >