A fotózás alapjai online tanfolyam

Minden, amit a fotózásról tudnod kell, egyetlen, átfogó tanfolyamban. 

28 000 Ft

18 200 Ft

Ez a tanfolyam csomagban is kapható!

Ha szeretnéd, ezt a tanfolyamot akár egy csomagban is megkaphatod a Vizuális fotózás tanfolyammal együtt, még kedvezőbb áron. Így mindkét tanfolyam árából 50% kedvezményben részesülhetsz.


Ez az ajánlat csak a Karácsonyi vásár ideje alatt, december 23-ig elérhető.


A csomag értéke: 49 000 Ft

Kedvezményes ár: 24 500 Ft 

Röviden a tanfolyamról...

Hiánypótló tanfolyam azok számára, akik teljesen az alapokról szeretnék megtanulni a fotózást. A tananyag leckékre bontott, könnyen követhető és képekkel illusztrált, hogy egyszerűen és gördülékenyen menjen a tanulás. De ha mégis bármivel elakadnál, minden lecke alatt van lehetőséged segítséget kérni, hogy ne legyen gondod semmivel. A leckékhez kapcsolódóan gyakorlati feladatokat is kapsz, hogy a tanulás ne csak hasznos, de élvezetes is legyen. A tanfolyam végére így nemcsak egy jókora adag tudással, hanem legalább ennyi remek képpel is gazdagabb leszel. A cél, hogy egy olyan szintre juss el fotósként, ahol már nem jelent gondot a kamera és az objektívek használata, ismered a fotózás alapvető szabályait, és képes vagy kreatívan, a saját látásmódod szerint alkotni. Az itt szerzett tudás pedig egy olyan alapot nyújthat, amire könnyedén építhetsz a továbbiakban.


Letölthető Fotós Kártyák minden tanfolyamhoz

Hogy mindig kéznél legyen a tudás

A tanfolyam mellé néhány fotós kártya is jár, amelyet letölthető formában, nagy felbontásban kapsz majd meg. 

Ha valami nem jutna eszedbe fotózás közben, és nincs előtted a tanfolyam, hogy megkeresd benne a választ, a fotós kártyák nagy segítségedre lehetnek. Minden kártya egy témával kapcsolatban tartalmaz néhány egyszerű, lényegretörő grafikát. Ezekre elég csak ránézned, és máris eszedbe jutnak a legfontosabb dolgok. Nincsenek rajta hosszú szövegek, mély fejtegetések vagy bonyolult, nyakatekert mondatok. Csakis a lényeg, néhány szóban vagy rajzban elmondva, hogy azonnal segítsen és inspiráljon.

A kártyákat letöltheted a telefonodra, vagy akár ki is nyomtathatod és berakhatod a fotós táskádba. Nagyon kézenfekvő módja ez annak, hogy mindig kéznél legyen a tudás, amikor szükség van rá. 

És ráadásul még jól is néznek ki! 

Amit ebben a tanfolyamban tanulsz majd...

Kamerahasználat

Van egy kamerád, de nem tudod pontosan, melyik gomb mire való? Akkor ez a rész neked szól. Részletesen megtanulod majd kezelni a géped, hogy soha többé ne legyen gondod a kamerahasználattal. Emellett pedig a különböző fényképezési módokkal és képformátumokkal is megismerkedhetsz.

Objektívek típusai, tulajdonságai

A kamerád kezelése után az objektívek működését is megismerheted. Szó lesz a különböző objektívtípusokról, azok tulajdonságairól, és mindenről, amit még érdemes róluk tudnod. Miután elolvastad a leckéket, pontosan tudni fogod, melyik szituációban milyen objektívre van szükséged. És persze ha vásárlás előtt állsz, akkor sem árt, ha tisztában vagy az alapvető fogalmakkal.

A technikai alapok

A fotózás egyik alapvető pontja, hogy tisztában légy annak a technikájával. Részletesen elmerülünk a legfontosabb beállításokban, és megtudhatod, hogyan válhatnak a hasznodra olyan dolgok, mint a blende, a záridő vagy a fehéregyensúly. Szó lesz még a helyes expozícióról, a hisztogram használatáról, a színhelyességről, és persze a kreatív alkotói folyamatról.

Kompozíciós alapok

A gépkezelés és technikai alapok után rátérünk a fotózás elméleti részére. A kompozíció talán a legfontosabb dolog, ezért számos leckét találsz majd ehhez kapcsolódóan. Az alapvető szabályok mellett megismersz majd néhány egyszerű tippet a figyelem vezetésére, és arra, hogyan teheted érdekessé, kívánatossá a fotóid a helyes képkivágás megtalálásával.

Fényhasználat

A kompozíció mellett egy másik fontos dolog, ami meghatározza fotóid minőségét, hogy hogyan használod a rendelkezésre álló fényeket. A napfény mindenki számára elérhető, ingyen van, és gyakran a legszebb képeket eredményezi, ezért ebben a tanfolyamban erről tanulhatsz majd részletesen. Megtudhatod, mire kell figyelned természetes fény használatakor, akár külső, akár belső térben vagy, és szó lesz arról is, hogyan válhatnak hasznodra az árnyékok. 

A pénzkereséshez vezető út

A tanulás után abba is részletesen beavatlak, hogyan juthatsz el odáig, hogy pénzt keress a fotózással. Megosztom veled azokat a dolgokat, melyeket személyes tapasztalataim alapján tanultam meg, és lépésről lépésre végigvezetlek azon az úton, amin a leghamarabb célbaérhetsz. A tanfolyam végére így nemcsak annak az ára térülhet meg, hanem akár a sokszorosát is megkeresheted. 

Amit ezzel a tanfolyammal kapsz...

Fejezetekre és leckékre bontott tananyag

Egy könnyen követhető, képekkel illusztrált, fejezetekre és leckékre bontott írásos tananyagot kapsz, amellyel gyorsan és egyszerűen megy a tanulás. 

Örökös hozzáférés a tanfolyamhoz

Nincs időbeli vagy a megtekintések számára vonatkozó korlát. Bármikor kezdhetsz, és korlátlan ideig eléred a teljes tanfolyamot.

Gyakorlati feladatok

A leckékhez tartozóan kapsz gyakorlati feladatokat, melyekkel rögtön kipróbálhatod az újonnan szerzett tudást. Ha elvégzed őket, biztosan élvezetesebb lesz a tanulás, és egy adag remek fotóval is gazdagabb leszel, amit aztán büszkén mutogathatsz másoknak.

Fotós kártyák

A tanfolyam mellé néhány fotós kártyát is kapsz, melyek amellett, hogy jól néznek ki, nagy segítséget nyújthatnak fotózás közben. Letöltheted őket a telefonodra, vagy kinyomtathatod és berakhatod a táskádba, hogy mindig veled legyenek, amikor szükséged van rájuk.

Segítségnyújtás

A kérdéseidet minden fejezetben felteheted a hozzászólásoknál, de ha személyes segítségre van szükséged, akkor email-ben is a rendelkezésedre állunk.

Zárt közösségi csoport 

Hozzáférést kaphatsz egy zárt, kizárólag a tanfolyami résztvevőknek létrehozott csoportunkhoz a fórumon, ahol nemcsak másokkal léphetsz kapcsolatba, de a legjobban sikerült fotóidat is megoszthatod.

Tematika

Az online tanfolyamot az alábbi bontásban éred el.

Bevezető

1. Köszöntelek a tanfolyamban!

2. A fényképezőgépek típusai

A kamera kezelése

3. A kamera gombjai és működésük

4. Fényképezési módok

5. Képformátumok

6. Manuális és autófókusz használata

Technikai alapok

7. Blende

8. Záridő

9. ISO

10. Helyes expozíció és a hisztogram használata

11. Színhelyesség és fehéregyensúly

12. Kreatív döntések + feladat

Objektívek

13. Az objektívek típusai

14. Az objektívek tulajdonságai

15. Hogyan válasszunk objektívet

Kompozíciós alapok

16. Harmadolás

17. A páratlanok szabálya + feladat

18. A figyelem vezetése + feladat

19. Negatív tér használata + feladat

Fényhasználat

20. Természetes fény használata + feladat

21. Árnyékok használata + feladat

Bónusz anyagok

22. A színek szerepe a fotózásban

23. Fotós kártyák

24. A pénzkereséshez vezető út

Zárás

25. A feladatok összefoglalója

26. Záró gondolat + galéria

Szeretnél te is tapasztalt fotóssá válni? 

A fotózás alapjai online tanfolyam

28 000 Ft

18 200 Ft

A sikeres fizetés után azonnal hozzáférsz a tanfolyamhoz.


Kérdésed van, vagy bármiben a segítségedre lehetünk?
Írj nekünk az info@filmappeal.hu címre, és örömmel állunk rendelkezésedre.

Ők már ismerik a FilmAppeal anyagait:

Én személy szerint nagyon örülök, hogy van lehetőségünk ilyen formában is megtanulni, jó néhány dolog kitisztult, amivel nem feltétlenül voltam tisztában. Érthetőek és lényegre törőek az írások.

Kamocsai Ági

Más szemszögből fogom nézni a világot! :)

Tibor

Kedves Bendegúz! Rendszeresen olvasom a blog bejegyzéseidet és rákattantam minden hosszabb írásodra is. Sokat segít elmélyülni a fotózás, különösen a fotós más fajta szemléletének kialakításában, néha vágyom arra, hogy élőben, a gyakorlatban is tarts ilyen fotókurzusokat :) A fotózást csak gyakorlatban lehet igazán megtanulni, de a motiválásban rengeteget segítesz :) Köszönöm.

Andrea

Kedves Bendegúz! Nagyon köszönöm azt, hogy ezeket a hasznos dolgokat megosztottad velünk, frappáns és lényegretörő fogalmazással. Várom az esetleges folytatást! :)

Anett

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon tetszett és minél hamarabb ki szeretném próbálni a tippeket! 😊Köszönöm szépen!

Gelencsér Júlia

Gratulálok, lényegretörő és hasznos összefoglalása a fotózás alapjainak. Éppen annyi, amennyi fejben tartható a témakeresés, beállítás és expozíció közepette. Köszönet érte!

József Tóth

Nagyon tetszik az eddigi összes írásod! Szeretem a meglátásaidat, tanácsaidat, melyek közül rengeteget alkalmazok. Köszönöm az érthető fogalmazást, számomra ez nagyon fontos mint kezdő fotós. Érezhető olvasmányodban, (e-mailekben is) az, hogy szívvel-lélekkel csinálod! Ahogy olvasom az ebook-ot, olyan mintha személyesen beszélgetnénk... Köszönöm!

W.Zsuzsa

Kedves Bendegúz! Örülök,hogy olvashattam tippjeidet. Sok hasznos ismeretet elevenített fel, ill. ismerhettem meg. Különösen tetszett a háttér választással kapcsolatos tipped, de a többi is ragyogó.

Rudolf Bokor

Nem tegnap kezdtem el fényképezéssel foglalkozni. Volt olyan idő is, amikor azt hittem, már kevés új dolgot tudnak nekem mondani, írni. Most mégis sikerült. Ennek legfőbb oka: talán a fényképezés, a jó fénykép készítés elkészítésének legfontosabb feltételeire hívja fel Bendegúz a figyelmet. És én ebből is nagyon sokat tanultam. Köszönöm!

MISI BÁCSI

Kedves Bendegúz! Értékesek az ötleteid és jól is illusztrálod! Egyszerűen, érhetően magyarázol, könnyen követhetők a megvalósításhoz. Remélem, folytatod még ezt a vizuális érzékenyítést, mert sokat lehet ezekkel az evidenciákkal fejlődni nem kezdő fotósként is. Köszönettel: Menyus

Menyus

Most kezdtem el a fotózást tanulni “hobbi szinten” és még nagyon kezdő vagyok. Nagyon sokat olvastam már az oldalon is és nagyon hasznosnak találok mindent, amit írsz! 😊

Molnárné Keserü Klaudia Dóra

Kedves Bendegúz! Nagyon tetszett ez a tanfolyam, örömmel és lelkesen olvastam a leckék anyagát, amit nagyon profi módon állítottál össze. Könnyen követhető, érthető. Biztos, hogy újra fogom olvasni. A gyakorlati feladatokhoz is igyekszem elkészíteni a képeket és örömmel veszem majd jó tanácsaidat. Több szem többet és másként lát :- )

Belovai Erzsébet

Az írással is sokszor úgy van, mint írtad, a kevesebb néha több. Nagy erőssége a tippeknek, hogy tömörek és a példákkal elegendőek. Gondolat ébresztőek, további gondolkodásra sarkallnak. S ha mi magunk is hozzátesszük a tapasztalatainkat, ráerősítenek az elhangzott javaslatokra. Kösz, jó volt olvasni!

Zsolt Zsabokorszky

Szia. Nagyon tetszett az online tanfolyam, nagyon összeszedett, részletes leírást kaptam minden leckében. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki neki szeretne állni fotózni. Köszönettel

Szabó Ramóna

Nagyon szuperek a tippek és hasznosak, amiket használni is fogok a jövőben.Minden fotósnak ajánlom! :)

Vivi
>