Természetfotózás online tanfolyam

Mutasd meg a természet szépségeit a saját fotóidon keresztül.

18 000 Ft

Röviden a tanfolyamról...

A természetfotózás az egyik legszebb és legizgalmasabb műfaja a fotózásnak. Ha szeretsz a természetben lenni, nagy csodálattal nézed az állat- és növényvilágot, mindezt pedig szívesen egybekötnéd a fotózással, ez a tanfolyam neked szól. A leckék során megosztok veled mindent, ami a látványos természetfotók készítéséhez szükséges, hogy olyan képeken adhasd át a természet szépségeit, melyek mások szívébe is belophatják magukat.


Számos témával találkozhatunk a természetben, a növényektől kezdve a rovarokon és madarakon át egészen az erdei állatokig. Ebben a tanfolyamban minden témáról külön leckében tanulhatsz, hogy a legeredményesebben tudj alkalmazkodni a különböző helyzetekhez. Szó lesz a kamera beállításairól, kompozíciós tippekről, a megfelelő időzítésről, helyszínválasztásról, és még sok minden másról. Emellett azt is megtudhatod, hogyan kerülhetsz közel az állatokhoz anélkül, hogy megzavarnád őket. A tervezési folyamatot pedig lépésről lépésre tanulhatod meg, amely nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy valóban jó fotókat készíts.


Az elméleti tudás mellett olyan fotós feladatokat is fogsz kapni, melyek nemcsak arra alkalmasak, hogy kipróbáld az újonnan tanult dolgokat a gyakorlatban, hanem a fejlődésedhez is nagyban hozzájárulnak. Ha pedig a tanfolyam anyagán túl is szeretnél tanulni, bármikor kérhetsz személyes segítséget, és a fotóidra is kaphatsz visszajelzést.

Amit ebben a tanfolyamban tanulsz majd...

Tervezés

A természetfotózásban nagyon sok múlhat az előkészületeken, ezért a tanulást is ezzel fogod kezdeni. Megtudhatod, hogyan érdemes megtervezned egy fotózást, milyen felszerelések válhatnak leginkább a hasznodra, és mit kell figyelembe venned az időpont és helyszín kiválasztásánál. Ha alaposan átgondolod és megtervezed a fotózást, sokkal eredményesebb lehetsz, és jelentősen növeled annak az esélyét, hogy jó fotókat tudj készíteni.

A kamera beállítása

Megismerheted azokat az alapvető beállításokat a kamerán, amelyek a legszebb természetfotókat eredményezik. Mindezt pedig nemcsak általánosságban, hanem külön témákra osztva is megtanulhatod, hogy minden helyzetben a lehető legjobb fotókat készíthesd.

Kompozíciós tippek

A kamera beállításán túl a megfelelő képkivágás megtalálása is fontos részét képezi a fotózásnak. Éppen ezért minden témánál kapsz majd kompozíciós tippeket, melyeket alkalmazva könnyen elérheted, hogy valóban látványosak legyenek a fotóid.

Növények fotózása

A növények talán a legkönnyebb témái a természetnek, ettől függetlenül számos dologra kell figyelnünk, hogy jó fotókat készíthessünk róluk. Megtanulhatod, mik azok a szempontok, amelyek alapján dolgozva a legjobb eredményeket érheted el virágok, levelek, fűszálak, vagy bármilyen apró növény fotózásakor.

Rovarok és bogarak fotózás

Az apró rovarok és bogarak fotózása már nagyobb kihívásnak bizonyul, a megfelelő tudással azonban könnyen készíthetünk nagyszerű fotókat ezekről az apró állatokról. A legjobb beállítások és egyéb fotós tippek mellett azt is megtudhatod, hogyan kerülhetsz közel az olyan ijedősebb állatokhoz, mint a lepkék és pillangók.

Madarak fotózása

A madarak a természet legszebb témái között vannak, a fotózásuk azonban számos nehézséggel járhat. Az alapvető fotós tippeken túl ezért olyan tanácsokat kapsz majd, melyek segíthetnek közelebb kerülni a madarakhoz, és lehetővé teszik számodra, hogy gyönyörű fotókat készíts róluk. Megtudhatod, mi a legjobb időpont a madarak fotózására, milyen fotós felszerelés válhat a hasznodra, és milyen egyéb dolgokkal növelheted a siker esélyét. 

Erdei állatok fotózása

Ha valóban elszánt vagy, az erdei állatok fotózása rendkívül izgalmas tevékenység lehet, amely olyan képekkel jutalmazza meg a fotóst, melyekre aztán joggal lehet büszke. Megtanulhatod, mi szükséges ahhoz, hogy lencsevégre kapd az erdő állatait, legyen szó akár mókusról, rókáról vagy szarvasról. A fotós tippek mellett a helyszínválasztás, időzítés és állatok megközelítése is a tanulás részét képezik majd, melyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy eredményes és tapasztalt természetfotós váljon belőled.

Amit ezzel a tanfolyammal kapsz...

Fejezetekre és leckékre bontott tananyag

Egy könnyen követhető, képekkel illusztrált, fejezetekre és leckékre bontott írásos tananyagot kapsz, amellyel gyorsan és egyszerűen megy a tanulás. 

Örökös hozzáférés a tanfolyamhoz

Nincs időbeli vagy a megtekintések számára vonatkozó korlát. Bármikor kezdhetsz, és korlátlan ideig eléred a teljes tanfolyamot.

Gyakorlati feladatok

A leckékhez tartozóan kapsz gyakorlati feladatokat, melyekkel rögtön kipróbálhatod az újonnan szerzett tudást. Ha elvégzed őket, biztosan élvezetesebb lesz a tanulás, és egy adag remek fotóval is gazdagabb leszel.

Segítségnyújtás

A kérdéseidet minden fejezetben felteheted a hozzászólásoknál, de ha személyes segítségre van szükséged, akkor email-ben is a rendelkezésedre állok. 

Zárt közösségi csoport 

Hozzáférést kaphatsz egy zárt, kizárólag a tanfolyami résztvevőknek létrehozott csoporthoz a fórumon, ahol nemcsak másokkal léphetsz kapcsolatba, de a legjobban sikerült fotóidat is megoszthatod.

Tematika

Az online tanfolyamot az alábbi bontásban éred el.

Bevezető

1. Előszó


Előkészületek

2. Amire szükséged lehet

3. Helyszín és időpont választása

4. Tervezés lépésről lépésre

Fotózási technikák

5. Alapvető beállítások

6. Növények fotózása

7. Rovarok és bogarak fotózása

8. Madarak fotózása

9. Erdei állatok fotózása


Fotós projektek

10. Természetfotók a ház körül

11. Hajnali növények

12. A fények típusai

13. Harminc napos kihívás

Zárás

14. Galéria + visszajelzés

Szeretnél te is látványos természetfotókat készíteni?

Természetfotózás online tanfolyam

18 000 Ft

A sikeres fizetés után azonnal hozzáférsz a tanfolyamhoz.


Kérdésed van, vagy bármiben a segítségedre lehetünk?
Írj nekünk az info@filmappeal.hu címre, és örömmel állunk rendelkezésedre.

Ők már ismerik a FilmAppeal anyagait:

Más szemszögből fogom nézni a világot! :)

Tibor

Nagyon tetszik az eddigi összes írásod! Szeretem a meglátásaidat, tanácsaidat, melyek közül rengeteget alkalmazok. Köszönöm az érthető fogalmazást, számomra ez nagyon fontos mint kezdő fotós. Érezhető olvasmányodban, (e-mailekben is) az, hogy szívvel-lélekkel csinálod! Ahogy olvasom az ebook-ot, olyan mintha személyesen beszélgetnénk... Köszönöm!

W.Zsuzsa

Kedves Bendegúz! Értékesek az ötleteid és jól is illusztrálod! Egyszerűen, érhetően magyarázol, könnyen követhetők a megvalósításhoz. Remélem, folytatod még ezt a vizuális érzékenyítést, mert sokat lehet ezekkel az evidenciákkal fejlődni nem kezdő fotósként is. Köszönettel: Menyus

Menyus

Gratulálok, lényegretörő és hasznos összefoglalása a fotózás alapjainak. Éppen annyi, amennyi fejben tartható a témakeresés, beállítás és expozíció közepette. Köszönet érte!

József Tóth

Szia. Nagyon tetszett az online tanfolyam, nagyon összeszedett, részletes leírást kaptam minden leckében. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki neki szeretne állni fotózni. Köszönettel

Szabó Ramóna

Az írással is sokszor úgy van, mint írtad, a kevesebb néha több. Nagy erőssége a tippeknek, hogy tömörek és a példákkal elegendőek. Gondolat ébresztőek, további gondolkodásra sarkallnak. S ha mi magunk is hozzátesszük a tapasztalatainkat, ráerősítenek az elhangzott javaslatokra. Kösz, jó volt olvasni!

Zsolt Zsabokorszky

Kedves Bendegúz! Nagyon köszönöm azt, hogy ezeket a hasznos dolgokat megosztottad velünk, frappáns és lényegretörő fogalmazással. Várom az esetleges folytatást! :)

Anett

Kedves Bendegúz! Rendszeresen olvasom a blog bejegyzéseidet és rákattantam minden hosszabb írásodra is. Sokat segít elmélyülni a fotózás, különösen a fotós más fajta szemléletének kialakításában, néha vágyom arra, hogy élőben, a gyakorlatban is tarts ilyen fotókurzusokat :) A fotózást csak gyakorlatban lehet igazán megtanulni, de a motiválásban rengeteget segítesz :) Köszönöm.

Andrea

Én személy szerint nagyon örülök, hogy van lehetőségünk ilyen formában is megtanulni, jó néhány dolog kitisztult, amivel nem feltétlenül voltam tisztában. Érthetőek és lényegre törőek az írások.

Kamocsai Ági

Nagyon szépen köszönöm! Nagyon tetszett és minél hamarabb ki szeretném próbálni a tippeket! 😊Köszönöm szépen!

Gelencsér Júlia

Nagyon szuperek a tippek és hasznosak, amiket használni is fogok a jövőben.Minden fotósnak ajánlom! :)

Vivi

Kedves Bendegúz! Nagyon tetszett ez a tanfolyam, örömmel és lelkesen olvastam a leckék anyagát, amit nagyon profi módon állítottál össze. Könnyen követhető, érthető. Biztos, hogy újra fogom olvasni. A gyakorlati feladatokhoz is igyekszem elkészíteni a képeket és örömmel veszem majd jó tanácsaidat. Több szem többet és másként lát :- )

Belovai Erzsébet

Nem tegnap kezdtem el fényképezéssel foglalkozni. Volt olyan idő is, amikor azt hittem, már kevés új dolgot tudnak nekem mondani, írni. Most mégis sikerült. Ennek legfőbb oka: talán a fényképezés, a jó fénykép készítés elkészítésének legfontosabb feltételeire hívja fel Bendegúz a figyelmet. És én ebből is nagyon sokat tanultam. Köszönöm!

MISI BÁCSI

Most kezdtem el a fotózást tanulni “hobbi szinten” és még nagyon kezdő vagyok. Nagyon sokat olvastam már az oldalon is és nagyon hasznosnak találok mindent, amit írsz! 😊

Molnárné Keserü Klaudia Dóra

Kedves Bendegúz! Örülök,hogy olvashattam tippjeidet. Sok hasznos ismeretet elevenített fel, ill. ismerhettem meg. Különösen tetszett a háttér választással kapcsolatos tipped, de a többi is ragyogó.

Rudolf Bokor
>